Loading...
به فروشگاه اینترنتی سوپرمیوه خوش آمدید
مهمان! - ورود

انگور

0

شرح:

انگور میوه ای شیرین و لذیذ است که از نوع میوه های خوشه ای است نارس آن ترش مزه و سبز رنگ است که به آن غوره می گویند و رسیده آن به رنگهای گوناگون است.

آب انگور پس از تخمیر به شراب تبدیل می شود و از تقطیر آن الكل به دست می آید، شیره و سرکه نیز از انگور گرفته می شود و درخت انگور را «رز»، «تاک» و «مو» نیز می گویند.

در ایران انواع و اقسام انگور به اسامی مختلف به عمل می آید که تنها در آذربایجان، شصت نوع انگور وجود دارد.

نشانه های بهترین انگور آنستکه درشت، شیرین، پوست نازک وكم تخم باشد، در آیات متعدد قرآن کریم از این میوه یاد شده است.

و خواصی که ذیلا برای انگور بیان می شود، نشانگر بخشی از اعجاز قرآن در رابطه با میوه ها می باشد. و در احادیث وارد شده است که امام محمد باقر (ع) فرمود:

چهار میوه از میوه های بهشتی هستند: انگور- رطب خرمای تازه انار و سیب. قسمتهایی که در تغذیه و درمان امراض، از درخت انگور مورد استفاده قرار می گیرد عبارتند از:

١- میوه انگور ۲ - دانه و تخم انگور ۳- برگ انگور ۴- شاخه های نازک و تازه

۵- پیچکهای انگور مهمترین مناطق انگور کاری ایران عبارتند از: فارس، آذربایجان، خراسان، اصفهان و قزوین، از معروفترین انگور ایران می توان: عسکری و یاقوتی را نام برد که هر دو بی هسته هستند و ریش بابا، رجبی و شاهانی که هسته دار هستند.»

 

 

خواص انگور

١- انگور رسیده، شربت مقوی و کاملی است که حاوی مقدار زیادی ویتامین و مواد غذایی و حیاتی مفید برای بدن می باشد.

٢. کودکان با افرادی که خیلی لاغر هستند و مایلند چاق  شوند، می توانند یک لیوان صبح و یک لیوان عصر آب انگور بخورند.

۳- آب انگور بیشتر به کسانی داده می شود که بر اثر یک بیماری طولانی ضعیف شده اند.

۴- انگور برای تقویت عمومی بدن مفید بوده و در معالجه  بیماریهای لاغری، کم خونی، سل ریه، يبوست، بواسیر، سیاه سرفه، اثر شفابخش دارد.

۵ - کسانی که پس از یک عمل جراحی، احتیاج به تقویت  دارند، ۱ تا ۲ لیوان آب انگور نتایج بسیار خوبی می دهد.

۶. آب انگور غذای بسیار خوبی برای مبتلایان به ازدیاد اوره 1 خون و اسیدوز می باشد.

۷. آب انگور برای بیمارانی که دچار ورم کلیه هستند، نوشیدنی مناسب و ادرار آور خوبی است و حتی در این مورد بهتر است بجای شیر به بیمار داده شود.

۸- آب انگور برای کسانی که نارسایی کبد دارند توصیه شده  است زیرا آب انگور عمل ذخیره قند در کبد و دفع صفرا را تسهیل میکند.

۹- شیره انگور، ضعف عمومی بدن و ضعف احشاء را معالجه می کند. به این منظور شیره انگور را با شیرگاو مخلوط نموده و با کمی بادام شیرین، روزانه ۲ تا ۳ لیوان بیمار می نوشد.

۱۰ - برای درمان برقان (زردی) شیره انگور را با کمی سرکه مخلوط میکنند و بیمار تناول می کند.

۱۱- خوردن شیره انگور مخلوط با کمی زعفران برای رفع هم و غم و غضب شديد و ضعف اعصاب بکار می رود، معالجه را تا بهبودی باید ادامه داده شود.

۱۲- برای درمان کک مک، شیره انگور را به تنهایی یا مخلوط با نمک بر روی لکه ها می مالند.

۱۳ - شیره انگور مخلوط با کمی ختمی پخته، به صورت مرهم بر روی آبسه (مل) قرار می دهند و گشوده می شود و علاوه بر آن برای از بین بردن ورمهایی که بر اثر ضربه ایجاد شده، مفید است.

۱۴ - شربت انگور، تقویت کننده عمومی بدن است. ۱۵ - شربت انگور، دفع کننده صفرا و خماری است.

۱۶- شربت انگور برای معالجه اسهال و استفراغ مفید است و به این منظور صبح و ظهر و شب، یک قاشق غذاخوری باید میل) شود.

۱۷ - شربت انگور اشتها آور است و باید یک قاشق غذاخوری قبل از هر غذا میل شود.

۱۸- روغن انگور، پوست را نرم می کند و بجای انواع کرمهای آرایشی برای حفظ بهداشت پوست به کار می رود.

19 - مالیدن روغن انگور بر پوست اندامها، کوفتگی و خستگی عضلات پس از ورزش را برطرف می کند.

۲۰ - ماساژ دادن اعضاء سرمازده با روغن انگور مؤثر است.

۲۱ - سوخته گرد نرم تخم انگور برای آبریزش چشم و جلای بینایی سودمند است و به صورت سرمه نیز در چشم میکشند.

۲۲ - انگور را با شیر مادر مقایسه به صورت ذیل مقایسه کرده اند:

مواد

شیر مادر

انگور

آب

87

83 تا 75 درصد

مواد ازوت دار

5/1

7/1 درصد

مواد معدنی

4/0

3/1 درصد

قند

11

12 تا 30 درصد

 

برخی پزشکان عقیده دارند: آب انگور، شیر نباتی است که مواد غذایی آن به مراتب بیش از شیر حیوانی است.

۲۳ - انگور کبد را تقویت می کند و به فعالیت سالم آن کمک میکند.

۲۴ - انگور، سموم بدن را دفع می کند و یبوست را برطرف می سازد.

۲۵ - اگر آب انگور را بر پوست بمالند، چین و چروک آنرا برطرف می کند و پوست را با طراوت می کند.

۲۶ - انگور برای کسانی که مبتلا به ورم مفاصل، رماتیسم، نقرس و سنگ کلیه شده اند مفید است.

۲۷ - انگور برای کسانی که دچار مسمومیت، عوارض فشارخون و اختلالات هاضمه به اختلالات پوستی و کورک و اگزما و نفریت (ورم چرکی کلیه ها) شده اند مؤثر و سودمند است.

۲۸. آب غوره، خنک است و در مواردی که حالت تب بر بدن مسلط می شود و برای معالجه آنژین، ورم کردن دهان و سل ریوی مصرف می گردد.

۲۹ ۔کشمش بیش از انگور تولید انرژی می کند و مصرف آن نرم کننده سینه و خلط آور است.

۳۰-کشمش را در تمام بیماریهای ریوی، قصبة الزيه، امراض کلیوی، مثانه ای و کبدی مصرف میکنند.

۳۱- شیره بهاری مؤ (اشک مو) به مقدار یک قاشق قهوه خوری صبح ناشتا برای دفع سنگ کلیه، سنگ کیسه صفرا و شن کلیه و کیسه صفرا مفید و مؤثر است

 ۳۲ - کمپرس کردن زخمها با شيرة بهاری (اشک مو) باعث التیام سریع زخمها می شود.

۳۳۔ اگر چشم قرمز شده و یا مژه ها ورم کرده باشند با ریختن اشک مو در چشم، خیلی زود ورم مژه و قرمز شدن چشم معالجه می شود

۳۴ - آب غوره، چاقی زیاد را درمان می کند.

۳۵ - آب غوره، بلوغ دختران را جلو می اندازد و قاعده را باز می کند

۳۶ - انگور اثری «ازید» و «ارسنیک» دارد و به این جهت برای | غدد مخصوصا سیب آدم مفید است.

۳۷ - آب انگور شیر زنان را زیاد می کند.

۳۸ - انگور در زدودن غم و اندوه و بی تابی شدید، بسیار مؤثر است، و در این مورد از امام صادق عليه السلام، نقل شده است که فرمود: پس از طوفان نوح که آب، زمین را شست و حضرت نوح در قبرستانها استخوان مردگان را دید، بسیار اندوهناک گشت، خداونډ متعال به او وحی کرد که: «انگور سیاه بخور تا غم تو از بین برود.»

۳۹ - برگ درخت انگور، برونشیت های مزمن را معالجه می کند.

۴۰ - برگ درخت انگور، در مورد کریپ یا عفونت های روده، ضد عفونی کننده گرانبهایی است و می توان چهار گرم برگ خشک مو را در یک لیوان آب جوش دم کرده و دو تا سه فنجان در روز تناول نمود.

۴۱ - آبغوره غذا را خوش طعم، مطبوع و لذيذ نموده و اشتها را  تحریک می نماید.

۴۲ - آبغوره مقوی اعمال هضم، مقوی کبد و دافع صفرا است. به این منظور بهتر است روزانه یک قاشق مرباخوری چند روز متوالی میل شود.

۴۳ - آبغوره اسهال های ساده را درمان می کند به این منظور باید یک قاشق غذاخوری، و ۳ مرتبه در روز مصرف شود.

۴۴ - مضمضه با غرغره کردن با آبغوره برای درمان ورم دهان و لثه و حلق مفید است.

۴۵ - آبغوره حفظ کننده جنین است به این جهت باید کمی آبغوره را همراه با غذای روزانه مصرف شود.

۴۶ - اگر چند قطره از آبغوره را در هنگام خونریزی بینی به درون بینی بچکانند، خونریزی را بند می آورد.

۴۷ - برای درمان چرک گوش می توان آبغوره و سرکه را به طور مساوی مخلوط نمود و چند روز، روزی سه مرتبه ۱ تا ۲ قطره در گوش بچکانید.

۴۸ - آبغوره برای رفع زردی چهره و درمان چاقی مفرط مؤثر است لذا  باید ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری آبغوره را بعد از هر غذا میل نمایند.

۴۹ - مالیدن مخلوط مساوی آبغوره و آب تره، پس از اجابت مزاج در محل بواسیر، مفید است و آن را معالجه میکند.

۵۰ برگ مو را به صورت دلمه پخته و می خورند.

۵۱ - برگ مو، اشتها آور، مقوی، ضداسهال، ادرارآور و ضد خماری است.

۵۲ - برگ مو به دو طریق ذیل، در معالجه اسهال، اسهال خونی، استفراغ، زخم معده و خونریزی معده مفید است: الف - ۳۰ گرم برگ جوان مو را به صورت تازه یا خشک کرده در یک

ليتر آب می جوشانند و پس از صاف کردن، مانند چای روزی یک تا سه استکان می نوشند. ب - گرد برگهای جوان و خشک کرده مو را روزانه به مقدار ۴ تا ۵ گرم با عسل یا شربت قند مخلوط و مصرف میکنند.

۵۳ - جوشانده برگ مو به صورت فوق، حافظ جنین است و از سقط آن جلوگیری میکند.

۵۴ - خوردن برگ یا جوشانده آن به گونه فوق در معالجه نقرس، یرقان (زردی)، عدم دفع ادرار، واریس، اثر شفابخش دارد.

۵۵ - گرد نرم برگ مو به طور موضعی، اثر بند آوردن خون دارد.

 ۵۶۔ جوشانده برگ مو، سرمازدگی دست و پا را درمان می کند.

۵۷ - از پیچکهای مو، بر اثر کوبیده و فشار، شیرهای استخراج میکنند که مصرف ۳۰ تا ۶۰ گرم آن در روز، خونریزیهای داخلی مانند اسهال خونی، اخلاط خونی، خونریزی رحمی و بواسیر را درمان می کند.

۵۸ - سرکه به غذا طعم خاصی می دهد و اشتها را تحریک میکند و صفرابر می باشد.

۵۹ - سرکه، هضم گوشت را آسان می کند.

۶۰ - اگر خاکستر گرم را در سرکه بخیسانند و بر روی ورم غدير متورم قرار دهد آن را درمان میکند.

۶۱ - اگر سرکه و گلاب را بمقدار مساوی مخلوط نموده و بجوشانند و سپس یک قطعه پارچه را با این محلول خیس نموده بر روی سر بیمار قرار دهند، سردردهای ناشی از کبد و صفرا را معالجه میکند.

۶۲ - شستشوی دهان با سرکه و گلاب، بوی بد دهان را از بین می برد.

۶۳ - با چکانیدن چند قطره سرکه در گوش، حشره یا کرمی که در گوش مانده باشد خارج می شود.

۶۴ - اگر سرکه را در محل خارش بدن یا خونریزی بمالند، خارش و خونریزیهای کوچک را بند می آورد.

۶۵ - اگر سرکه را با نمک مخلوط کنند و در دهانی که از کشیدن دندان خونریزی می کند نگهدارند و چند بار تکرار کنند، خونریزی را قطع میکند.

۶۶. اگر در محلهائی که سوزش دارد مانند سوزش سوختگی با آتش، مالیدن سرکه آن را درمان می کند.

۶۷ - مالش دادن با رسوب سرکه، کک مک، لکه های بدن، کهیر و درد مفاصل و ورم پستان را معالجه میکند.

۶۹ - اگر کمی آرد جو را با سرکه خمیر کنند و در محل ورم  پستان و بناگوش بگذارند ورم را درمان می کند.

۷۰ - شکوفه انگورا تقویت کننده قلب و معده است.

 ۷۱- شکوفه انگور، مسکن استفراغ، آروغ و سکسکه است.

 ۷۲ - شکوفه انگور، ترش شدن غذا در معده را درمان می کند.

برای این موارد فوق می توان ۱۰ گرم از گرد شکوفه انگور را با کمی آب خورد و با آن را جوشانده بعد از هر غذا نصف تا یک استکان مانند چای نوشید.

۷۳ - اشک مو، زگیل را درمان می کند به دفعات باید بر روی زگیل مالیده شود.

۷۴ - اگر اشک مو را بر روی تبخال بمالند آن را مداوا می کند.

 ۷۵. خوردن مقداری اشک مو، سنگ مثانه را دفع می کند.

۷۶ - شاخه های تازه و نازک مو، تمامی خواص برگ مو را دارند و بلکه بهتر از آن است.

۷۷ - شاخه تازه مو، بواسیر را درمان می کند، لذا باید خاکستر چوب مو یا خاک اره چوب مو را به صورت تمیز به دست آورده در سرکه خمیر کنند و پس از اجابت مزاج در محل بواسیر بمالند.

۷۸ - اگر خاکستر چوب مو را در سرکه حل نموده و در محل ورم غدد و گزش حشرات بمالند، آن را معالجه می کند.

 ۷۹ - انگور عامل اساسی برای بازگشت نیروی عضلانی است.

 ۸۰ - انگور یک غذای خوب برای سلسله اعصاب می باشد و آب انگور فشار اعصاب را تسکین می دهد.

۸۱- وجود دیاستازها در روی پوست انگور، کمک خوبی برای لوله هاضمه می باشند.

۸۲ - آب انگور و انگور برای کودکان، زنان، پیران بسیار مفید است.

۸۳ - انگور ممکن است وحشتناکترین امراض یعنی سرطان را معالجه کند.

۸۴ - آب انگور تازه برای اشخاص کسل، و مبتلایان به بادیامان و امراض قلبی بسیار سودمند است.

۸۵ - در اثر ورود قند انگور به خون، مواد تولید کننده نیرو به وجود می آید که ماهیچه ها به وسیله آنها کار میکنند.

۸۶ - خوردن انگور از اعمال زیر جلوگیری می نماید: ۱- ترش کردن و تخامه نمودن. ۲. سوء هاضمه. 3- خونریزی. ۴ - پیدا شدن سنگ در کبد و مثانه. ۵ - مسمومیت مزمن با جیوه و سرب. ۶ - برخی از امراض جلدی. ۷- بعضی از انواع سل ریوی. ۸- باد مفاصل.

۸۷ - انگور پاک کننده بقایای تغذیه بد از معده و روده ها است زیرا آنها را می سوزاند.

۸۸ - تبرید با انگور کلیه ورمها و التهابات را تسکین می دهد و بزرگی طحال و کبد را معالجه میکند.

۸۹ - انگور در برابر گوشت در بدن حرارت تولید می کند و بر خلاف گوشت سمیت ندارد و بر عکس ضد سم است و هر کیلوی آن معادل یک لیتر شیر خاصیت ضد سمی دارد.

۹۰ - رب غوره، تشنگی را برطرف می کند.

 

۹۱ - رب غوره، التهاب، حرارت و اسهال را تسکین می دهد.

۹۲ - رب غوره، اشتها آور، محکم کننده جنین است.

۹۳ - رب غوره تقویت کننده احشاء و برطرف کننده استفراغهای صفراوی است.

۹۴ - خانمهایی که می خواهند پوست چهره شان شفاف و صاف باشد، می توانند یک قطعه پنبه را به آب انگور آغشته کنند و به صورت بمالند و پس از ۱۰ دقیقه صورت را با آب نیمگرمی که گرد جوش شیرین در آن حل کرده اند بشویند و خشک کنند.

۹۵ - مویز بدون هسته همراه با گل گاو زبان و خرمای سبز برای درمان تنگی نفس مفید است.

روش تهیه شیره، شربت و روغن انگور

ا- شیره انگور - آب انگور را می پزند تا ژبع (چ) آن باقی بماند، چنین فرآورده ای را شیره انگور می نامند که طعمی مطبوع و شیرین دارد که غلیظ می باشد. . ۲- شربت انگور - آب انگور را در ظرفی ریخته و با مقدار متناسبی شکر آنقدر می جوشانند تا به قوام شربت درآید.

۳- روغن انگور - اگر آب انگور را با مقدار مساوی روغن زیتون مخلوط نموده و بجوشانند و سپس سرد شود و چند مرتبه این عمل جوشاندن و سرد کردن را تکرار نمایند، روغن انگور بدست می آید..

تذکرات

١. مصرف زیاد انگور ایجاد دل پیچه و اسهال ساده می کند،  بنابراین در خوردن آن افراط نکنید.

۲- مصرف آب انگور برای بیماران مبتلا به دیابت (مرض قند) مضر است.

٣- مصرف مداوم آب انگور، ایجاد سنگ کلیه و رسوبات در دستگاه دفع ادرار میکند.

۴- خوردن انگور سبز و نارس، باعث اختلال معده می شود.

۵- هسته انگور، سرد، خشک و ایجاد کننده باد در معدههای ضعیف است.

۶- زیادروی در خوردن انگور انعکاس سختی بر روی کبد و معده دارد و حتی ممکن است به انسداد روده و معده ختم شود.

۷- خوردن آب سرد بلافاصله پس از خوردن انگور، برای معده زیان آور است.

 

نظرات
    ارسال نظر
    • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
    • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
    • - لطفا فارسی بنویسید.
    • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
    • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد

    مشاوره، آموزش، طراحی و ساخت فروشگاه اینترنتی