Loading...
به فروشگاه اینترنتی سوپرمیوه خوش آمدید
مهمان! - ورود

هلو

0

شرح:

هلو، میوه ای است از نوع شفتالو اما درشت تر و پرآب تر و شیرین تر از شفتالو است، و معمولا" هسته آن به آسانی از گوشت آن جدا می شود ولی شفتالو نوعی دیگر است که هسته اش به سختی از | گوشتش جدا می شود. گوشت میوه ممکن است سفید یا زرد و در اطراف هسته قزمز باشد، هلو دارای پوستی نازک و هسته ای درشت و سخت است.

درخت هلو کوتاه و دارای برگهای دراز و نوک تیز است و آن را به درخت شفتالو یا بادام یا آلو و زردآلو پیوند می زنند، و نام دیگر هلو، خلو می باشد. هلو میوهای تابستانی است که از لذیذترین،  معتدل ترین و مفید ترین میوه ها محسوب می شود قسمت هایی که در غذا و درمان مورد استفاده قرار می گیرد عبارتند از: . ۱- گل هلو ۲- برگ هلو ۳- پوست و شاخه هلو ۴- میوه هلو

در عربی میوه هلو را «دراق» و خوخ می نامند. .

مبداء هلو نواحی گرم چین است و در حال حاضر جنگلهای وسیعی از گونه های وحشی هلو در چین وجود دارد.

درخت هلو اولین میوه اقتصادی خود را در پایان سال چهارم تولید می کند. عمر اقتصادی هلو حدود ۱۰ سال است و از آن به بعد بازدهی آن کم می شود و باید درخت را قطع کرد.

در حال حاضر در دنیا صدها رقم مختلف هلو تحت کشت است که مهمترین آنها از نظر سطح زیر کشت عبارتند از: البرتا'، ردهیون وجی، اچ. هیل، که هر سه در ایران نیز کشت می شوند.

و هرکدام دارای انواع متفاوتی مانند: زودرس، دیررس و غیره می باشد در ایران حدود ۹۰ رقم هلو وجود دارد که از مهمترین آنها می توان ارقام ذیل را برشمرد:

هلوی مشهدی - هلوی حاجی کاظمی - هلوی انجیری.

شلیل نوعی هلو است که به اندازه هلو قدمت دارد، در ایران حدود ۲۰ رقم شلیل یافت می شود که مهمترین آنها: شلیل زرد و شلیل قرمز هستند که هر دو متعلق به مشهد باشند.

خواص

١- گلها و برگهای درخت هلو، لينت آور، ادرارآور، کرم کش و آرام کننده است.

۲- پوست خشک شاخه های درخت هلو اثر قاطعی در معالجه تب دارد.

3-گل خشک هلو، قولنج کلیه را درمان می کند، به این منظور  باید ۲ تا ۳ گرم گلهای تازه هلو یا ۵۰ تا ۶۰ گرم برگ خشک درخت هلو را در یک لیتر آب جوش به مدت ۱۲ دقیقه دم کنید و پس از صاف کردن با عسل یا شکر شیرین کنید و هر روز در فاصله غذاهای اصلی ۲ تا ۳ فنجان از آن را بنوشید.

۴- دم کرده گل یا برگ هلو، ملین خوبی است که یبوست را معالجه می کند. به این منظور باید ۱۵ تا ۳۰ گرم گل خشک هلو یا ۵۰ تا ۶۰ گرم برگ خشک درخت هلو را در یک لیتر آب جوش به مدت۱۲ دقیقه دم کنید و پس از صاف نمودن و شیرین کردن هر روز در فاصله غذا ۲ تا ۳ فنجان از آن را بنوشید.

۵- شربت گل هلو، سرفه های پیاپی (سیاه سرفه را تسکین  می دهد و آن را آرام می سازد، برای این کار می توان نیم لیتر آب جوش ) را بر روی ۵۰ گرم گل خشک هلو بریزید تا ۱۰ دقیقه دم بکشد و پس از صاف نمودن دم کرده فوق، هم وزن آن شکر با عسل به آن اضافه کنید، سپس آن را آنقدر بپزید تا به صورت شربت غلیظی درآید و به بچه هایی که به سیاه سرفه مبتلا شده اند روزی ۲ تا ۳ قاشق مرباخوری بخورانید.

۶- برگهای تازه درخت هلو، تحریکات پوستی را معالجه میکند به این منظور باید مقداری از برگ تازه درخت هلو را خرد کرده و به صورت مرهم روی جوشهای چرکی صورت و بدن و یا هر نوع تحریکات دیگر پوستی بگذارید تا ورم و خارش پوست درمان یابد.

۷- دم کرده گل یا برگ درخت هلو، بحرانهای ورم چرکی کلیه (نفریت) را تسکین می دهد، به این منظور باید ۱۵ تا ۳۰ گرم از گلهای خشک یا ۲ تا ۳گرم از گلهای تازه، یا ۵۰ تا ۶۰ گرم برگ خشک درخت هلو را در یک لیتر آب جوش به مدت ۱۲ دقیقه دم کنید و پس از صاف کردن با عسل یا شکر شیرین نموده و هر روز ۲ تا ۳ فنجان از آنرا در فاصله غذاها بنوشید.

۸- دم کرده گل و برگ درخت به ترتیبی که در خاصیت هفتم ذکر شد می تواند اختلالات کلیه و مثانه (سنگ کلیه و درد مثانه) را معالجه کند.

9- شربت گل هلو ، کرم کش بسیار مؤثری است.

۱۰ - اگر شصت گرم گل هلو را در یک لیتر آب دم کنند، دم کرده ای به دست می آید که وقتی به بچه ها داده شود، اجابت معده را کمک می کند و یبوست آنان را به کلی برطرف می سازد.

۱۱ - برای تسکین دردها و ناراحتی های بواسیر، مغز هسته هلو را کوبیده و به صورت مرهم در محل درد می گذارند و یا ممکن است روغن هسته هلو را گرفته و در محل درد بمالند.

۱۲ - له شده برگهای تازه هلو برای ورم و دردهای سطحی بدن و زخمهای سرطانی مفید است. برای این منظور باید مقداری از برگ  تازه هلو را بکوبند و در محل زخم و درد بگذارند.

۱۳ . خوردن هلوی خام، اشتها آور، و ملین و می باشد.

 ۱۴- هلوی خام، بوی بد دهان را از بین می برد.

۱۵ ۔ خوردن هلو برای افرادی که دچار حساسیت و خارش  بدن (آلرژی) هستند بسیار مفید است.

۱۶- هلو، صفرا آور است لذا باید ۱۸۵ گرم آب هلو را پس از صاف کردن با مقداری ترنجبین مخلوط نموده و بخورند.

۱۷ - اگر گوشت هلو را بر پوست صورت قرار دهند، پوست را  الطیف و خوشرنگ میکند.

۱۸ - هلو با اینکه شیرین است خوردن آن برای مبتلایان به مرض قند (دیابت) ضرر ندارد.

۱۹ - هلو دارای آهن و برم است و برای کبد بسیار نافع می باشد  و چهره را خوشرنگ و گلگون می نماید.

۲۰ - هلو به طور طبیعی، غده ها را تقویت کرده و ترشحات طبیعی آنها را تحریک می کند.

۲۱- خوردن هلو، باعث تنظیم و آسان شدن دفع مدفوع میگردد.

 ۲۲ - هلو درای ویتامینهای (C , B) (ب وث) می باشد و پوست آن دارای کاروتن یعنی تولید کننده ویتامین A(آ) می باشد.

۲۳ - هسته هلو را میکوبند و به صورت مرهم روی زخمها و سوختگی می گذارند.

۲۴ - اگر برگهای درخت هلو را با برگ جعفری بکوبند و با روغن زیتون مخلوط سازند، برای معالجه انواع زخم و جراحات و سوختگی بکار می برند.

۲۵ - هلو ادرارآور و قلیایی کننده خون است، لذا به کسانی که امراض کلیوی و رماتیسم مبتلا هستند توصیه شده است.

۲۶ - شکوفه درخت هلو به عنوان دم کرده، خاصیت تسکین اعصاب دارد. زیرا دارای ترکیبات سیاتیک است و به همین علت ترکیبات سمی دارد و باید به مقدار کم مصرف گردد.

۲۷ - شربت گل هلو، دارای خواص ضدسرفه است و مجاری تنفسی را آرام میکند و ترشح خلط را از سینه آسان می سازد.

۲۸- هلو را در تابستان خشک می کنند و در زمستان برگه هلو را در آب می خیسانند و به عنوان غذایی ملین برای رفع یبوست می خورند.

 ۲۹ - هلو دارای مواد آهن و برم است لذا برای کبد بسیار مفید است.

۳۰- خوردن هلو نیروی کشش نسوج را زیاد می کند و از این رو برای زنان آبستن بسیار سودمند است و وضع حمل را آسان می کند.

۳۱- بهتر است هلو را با پوستش بخورید، زیرا دارای ویتامین زیادی است.

۳۲ - هلو برای کسانی که غذا را تخامه می نمایند و غذا در معده آنان فاسد می شود)، مفید است.

 

نظرات
    ارسال نظر
    • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
    • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
    • - لطفا فارسی بنویسید.
    • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
    • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد

    مشاوره، آموزش، طراحی و ساخت فروشگاه اینترنتی