Loading...
به فروشگاه اینترنتی سوپرمیوه خوش آمدید
مهمان! - ورود

گیلاس

0

گیلاس، گیاه بومی نواحی بین دریای خزر و دریای سیاه است و به احتمال زیاد بذر آن در زمانهای بسیار قدیم توسط پرندگان، به نقاط مختلف آسیا و اروپا برده شده است، ازدیاد گیلاس معمولا" از راه پیوند و گاهی به طریق قلمه گیری و خوابانیدن انجام می شود. اکثر ارقام گیلاس خود سترون هستند و نیاز به درخت گرده زا دارند و گرده افشانی توسط حشرات انجام می شود. برای تولید میوه کافی محتاج به کندوگذاری هستند، شکوفه ها، به صورت جانبی روی سیخ های کوتاه ایجاد می شود.
گل های گیلاس معمولا" بعد از سایر میوه های هسته دار باز می شود و این امر باعث می شود تا گیاه از خطر سرمای دیر رس بهاره در امان بماند. .
تحت شرائط مناسب از یک هکتار باغ گیلاس می توان انتظار ۲۵ - ۲۰ تن محصول سالانه را داشت که البته به دلیل مساعد نبودن یک یا چند عامل محیطی و یا زراعتی مقدار میوه تولید شده معمولا بسیار کمتر از این حد می باشد.
در ایران، حدود ۵۰ رقم گیلاس شناخته شده است که از مهمترین ارقام بومی می توان: گیلاس های سیاه مشهد، صورتی لواسانات، سیاه شبستر و زرد دانشکده کرج را نام برد، از ارقام خارجی که کشت آنها در ایران رواج دارند دو نمونه ذیل از بقیه مهمترند: بینک، پروتیوا گیلاس را در زبان عرب، «گرژ حامض» می نامند.
قسمتهایی که در غذا و درمان از درخت گیلاس مورد استفاده قرار میگیرد عبارتند از: ۱. میوه. ۲- دم میوه گیلاس. ۳- پوست شاخه های جوان. ۵- برگ درخت گیلاس. ۶- شکوفه درخت گیلاس
گل های گیلاس کوچک و به رنگ سفید است که در ماه فروردین ظاهر می شود و تا اواسط اردیبهشت دوام می آورد و میوه های آن در ماه خرداد خوب می رسد.
میوه گیلاس گرد یا بیضی شکل و به رنگ زرد مایل به قرمزی است و گاهی رنگ آن قرمز و کم و بیش تند می شود، پوست و گوشت گیلاس به هسته آن چسبیده است.
گاه ارتفاع درخت گیلاس به ۱۰ متر می رسد و برگهای آن بیضی شکل و دارای دندانه های ریزی است و رنگش سبز براق است.
خواص
١. خوردن گیلاس، مجاری ادراری و لوله هاضمه را پاک و زهکش می نماید.
۲ - گیلاس سنگهای موجود در بدن را به وسیله ترشی خود از بین می برد.
٣. قند موجود در گیلاس برای بیماران قندی مضر نیست.
۴- گیلاس مواد نشاسته ای کم دارد لذا به مبتلایان مرض قند و ورم مفاصل میدهند.
۵-گیلاس، اعصاب را تسکین می بخشد
۶. گیلاس ملین است و خون را پاک میکند
۷.گیلاس معده را تمیز و پاکیزه می نماید.
۸-گیلاس برای سوءهاضمههای لجوج بسیار مفید است.
9. گیلاس، بدن را تقویت میکند و غریزه جنسی را تحریک می نماید.
۱۰. گیلاس طبیعت سرد دارد و چنانچه بلافاصله بعد از غذا تناول نمایند، ایجاد نفخ و اتساع معده میکند.
۱۱۔ قند گیلاس همانند قند سیب، گلابی و آلو، از نوع سوربیتول است که در بدن انسان ۷۰ درصد آن سوخته و بدون اینکه به گلوکز تبدیل شود، ایجاد کالری و حرارت می کند. از اینرو برای بیماران دیابتی، زیان آور نیست.
۱۲ - جوشانده دم گیلاس به مقدار ۳۰ گرم که به مدت ۱۲ ساعت در آب سرد خیس شده باشد، در بیماریهای کلیه و مثانه مهمترین دارو محسوب می شود. پس از خیس شدن دم گیلاس باید یک لیتر آب به آن افزود و جوشانید و جوشانده را هر صبح و ظهر و شب یک لیوان نوشید . باید دانست وقتی کاکل ذرت به آن اضافه میکنند، اثر دم گیلاس را تکمیل می نماید .. .
۱۳ - مغز هسته گیلاس برای تسکین درد معده و روده بویژه نزد اطفال در طب قدیم بکار رفته است ولی امروزه معلوم شده است که مغز هسته گیلاس و آلبالو دارای گلوکز بدی می باشد که اسید سیانیدریک تولید میکند که خاصیت سمی دارد و لذا بهتر است از استعمال آن خودداری نمایند.
۱۴ - گیلاس سرشار از املاح معدنی است و علاوه بر مقدار قابل توجه آهن، دارای: کلسیم، فسفر، پتاسیم، کلر، سدیم، منیزیم و گوگرد، مس، منگنز و روی است و املاح معدنی بدن را تأمین می کند.
۱۵ - گیلاس به علت دارا بودن ویتامینهای: ث، ب ۲ و پ پ، مقدار زیادی ویتامین آ (A) برای چشم فوق العاده مفید است.
۱۶- گیلاس از میوه هایی است که سموم بدن را دفع می کند و خون را تصفیه می نماید.
۱۷- خوردن گیلاس برای اشخاصی که: تصلب شرائین، ناراحتی کبد، يبوست، جمع شدن گاز در روده ها و تخمیر غذا دارند مؤثر و مفید است.
۱۸ -گیلاس در رشد بچه هایی که دیر رشد می کنند مؤثر است.
19 - بهترین تعدیل کننده خون، گیلاس است و پ هاش خون را تعدیل می نماید.
۲۰. خوردن ۲۵۰ تا ۳۵۰ گرم گیلاس در ابتدای غذا برای لاغری و تناسب اندام افراد چاق مفید و مؤثر است.
۲۱ - برای درمان لک و پیس صورت می توان گیلاس رسیده را | له نمود و روی پوست صورت قرار داد
۲۲ - ۳۰ گرم دم گیلاس تازه یا خشک را در مقداری آب به مدت ۵ دقیقه بجوشانید، سپس این جوشانده را تا داغ است روی ۲۵۰ گرم گیلاس و یا برشهای سیب درختی بریزید تا بیست دقیقه دم بکشد، سپس از صافی بگذرانید و در طول روز آن را کم کم بنوشید تا براحتی برونشیت شما را معالجه کند.
۲۳ - جوشانده دم گیلاس به ترتیبی که در بالا گفته شد، تب را از بین می برد.
۲۴. جوشانده برگ های تازه یا خشک کرده درخت گیلاس،يبوست و خشکی مزاج را درمان می کند، به این منظور باید ۲۰ تا ۳۰ گرم برگ تازه یا خشک کرده درخت گیلاس را در یک لیتر شیر بجوشانید و ۲۰ دقیقه دم کنید، و پس از صاف کردن، و شیره گرفتن آن | با فشار آن را با شکر شیرین کرده و هر روز ۲ تا ۳ فنجان از آن را بنوشید.
۲۵ - جوشانده دم گیلاس بهترین دارو برای درمان درد کلیه و سنگ کلیه، ورم مجاری ادرار و مثانه است، به این منظور باید ۳۰ گرم دم گیلاس تازه یا خشک کرده را در یک لیتر آب به مدت ۵ دقیقه بجوشانید، سپس ۲۵۰ گرم میوه گیلاس یا قطعات سیب درختی در آن بریزید و آن را دم کنید، بعد آن را صاف نموده و فشار دهید تا شيره آن گرفته شود و در طی روز چند فنجان از آن را بنوشید.
۲۶ - برای معالجه تب می توانید ۲۰ تا ۳۰ گرم دم گیلاس و هسته گیلاس را با هم در یک لیتر آب سرد بریزید و به مدت ۵ دقیقه بجوشانید و بعد ۱۵ دقیقه آن را دم کنید و پس از صاف نمودن و شیرین ساخته آن، به میل خود هر روز بنوشید.
۲۷ - گیلاس برای اشخاصی که مبتلا به درد صفراوی و یا درد دموی شده اند مفید است.
۲۸ - مصرف دم کرده ۳۰ گرم دم گیلاس در یک لیتر آب | به مدت ۱۰ دقیقه. برای معالجه شاش بند شدن. انسداد و تورم مجاری و طحال مؤثر است.
۲۹۔ جوشانده برگ گیلاس در شیر مسهل ملایمی است که دل درد نمی آورد.
۳۰ - اگر گیلاس را که له کنید و روی پوست خود بگذارید به علت ویتامینهای زیادی که دارد، پوستهای خسته را لطیف و با نشاط می کند و به همین علت است که مصرف آن برای معالجه زیبایی | صورت و گردن تجویز شده است.
۳۱- جوشانده ۳۰ گرم دم گیلاس در یک لیتر آب به مدت ۱۰ دقیقه برای معالجه بیماری استسقاء مؤثر است.
۳۲ - گیلاس طبیعتی سرد دارد و خشکی حلق و التيام زخم های داخلی را درمان می کند.
تذکرات
۱- برای استفاده از خواص پوست شاخه های گیلاس باید پوست شاخه های جوان گیلاس را در اول بهار بکنید تا به شکل نوارهایی درآید و آن را در جای خشک و هوادار بخشکانید.
۲- برای استفاده از دم و هسته گیلاس باید در ماه های تیر و مرداد یعنی وقتی که میوه ها کاملا رسیده است، بچینید و آنها را خشک نموده تا در صورت نیاز از آن استفاده کنید.
۳- میوه گیلاس را باید خوب جوید تا به راحتی هضم شود.
۴- اگر دم گیلاس خشک را مصرف می کنید بهتر است قبل از مصرف، ۱۲ ساعت آن را در آب سرد بخسانید تا نرم شود.
۵. خوردن گیلاس پس از غذا باعث سوء هضم می شود و ایجاد کرم معده می نماید.

نظرات
    ارسال نظر
    • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
    • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
    • - لطفا فارسی بنویسید.
    • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
    • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد

    مشاوره، آموزش، طراحی و ساخت فروشگاه اینترنتی